American pancakes

Det är nog inte många som missat den stora "hypen" runt bananpannkakor och jag är verkligen en av dem som hakat på den trenden och älskar att äta dem till dagens alla mål. Dock kan jag ibland tycka att det vore gott med pannkakor som smakar mer pannkaka och mindre banan och därför bestämde jag mig för att experimentera fram ett recept på amerikanska pannkakor. Receptet räcker till två portioner och man kan göra dem så stora eller små som man önskar. Nästa gång skall jag testa att smaksätta smeten med blåbär, kakao eller kokos - mums!
- 1 dl rismjöl
- 1 dl fiberhavregryn
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk havssalt
- 1 msk fiberhusk
- 1 ägg
- 2 dl laktosfri filmjölk
- 0,5 dl sojamjölk
- 2 msk rapsolja
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa sedan ihop de övriga i en separat skål. Häll ner den torra blandningen och rör om väl. Smeten blir ganska tjock och kladdig men det upplevde jag inte som ett problem, tillsätt mer sojamjölk, alternativt vatten, om du önskar en lösare konsistens. Grädda pannkakor i den storlek som önskas, när smeten börjar "bubbla" är det dags att vända dem.
Jag serverade mina med mosade jordgubbar, färsk mango och kokosflingor.
