Hallon - och kardemummamuffins

Här kommer ännu ett recept som är inspirerat från denna underbara hemsida. Där finns det massor med recept och jag har flera av dem på min lista över framtida middagar, fikastunder och frukostar. I helgen bakades det i alla fall muffins här hemma och den här gången blev det med smak av hallon och kardemumma. Receptet räckte till 12 lagom stora muffins och innan du börjar kan du sätta ugnen på 175 grader och sedan är det bara att sätta igång med bakningen.
4 ägg
4 msk kokossocker
1,5 dl smält kokosolja
3 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
hallon
mandelspån
Vispa ägg och socker poröst. Smält sedan kokosoljan och blanda den med kardeumma. Rör den oljan i äggsmeten och blanda väl. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör blanda sedan ner det i äggsmeten. Sätt ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten jämnt i formarna. Tryck ned några hallon i varje form och toppa med mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter till det går att sticka ner en provsticka och den är torr när du tar upp den.
