Chocolate Chip Cookies - gluten- och laktosfria!
Mina favoritgodsaker innehåller bland annat småkakor och jag äter mycket hellre en torr kaka än en stor gräddbakelse. Detta är dock mitt första recept på småkakor då jag en period fastnat i rawfoodbollar och choklad men nu kände jag att det var dags att variera. Blev fantastiskt nöjd med dessa kakor då de blev både goda, fick en härlig seg konsistens och var väldigt lättbakade. Inspiration fick jag härifrån men ändrade lite efter vad som fanns hemma :)
Chocolate Chip Cookies (10st)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 krm bikarbonat
- 1 krm bakpulver
- 1,5 krm vaniljpulver
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk rapsolja
- 1 msk havremjölk (valfri mjölk)
- 1 msk agavesirap
- hackad mörk choklad
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om väl.
Smält kokosoljan i en liten skål och blanda sedan i övriga flytande ingredienser.
Häll i vätskan i skålen med de torra ingredienser och blanda väl.
Hacka den mörka chokladen och rör ner den i degen.
Fyll ungefär en matsked med deg och forma till en boll, platta ut den och placera på bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter och tänk på att kakorna skall vara lite sega när du tar ut dem ur ugnen men de stelnar något när det svalnat.