Hemmagjord mandelmassa
Idag bakas det semlor här hemma och innan jag delar med mig av hela receptet så vill jag bara berätta hur fantastiskt enkelt det är att göra egen mandelmassa. Istället för att släpa hem mandelmassa från butiken som innehåller 40% socker, konserveringsmedel och sirap så gör egen, både nyttigare och godare om ni frågar mig!
Mandelmassan som jag gjorde idag innehåller bara 2 dl mandelmjöl, 1 msk socker och 1 äggvita. Jag brukar inte använda mig av vitt socker i min bakning då jag upplever att det är onödigt men i dagens recept var det så pass lite att jag gav det en chans, får se om det byts ut i framtida bakverk :) Allt detta körde jag i matberedaren till det blev en tjock massa som jag formade till en boll och lade under lite plastfolie i kylen. Kunde inte hålla mig från att provsmaka och jag kan avslöja att det var riktigt gott så skall bli spännande att se hur semlorna kommer att smaka sedan!
Mandelmassan som jag gjorde idag innehåller bara 2 dl mandelmjöl, 1 msk socker och 1 äggvita. Jag brukar inte använda mig av vitt socker i min bakning då jag upplever att det är onödigt men i dagens recept var det så pass lite att jag gav det en chans, får se om det byts ut i framtida bakverk :) Allt detta körde jag i matberedaren till det blev en tjock massa som jag formade till en boll och lade under lite plastfolie i kylen. Kunde inte hålla mig från att provsmaka och jag kan avslöja att det var riktigt gott så skall bli spännande att se hur semlorna kommer att smaka sedan!
