Morotsomelett

I helgen ramlade jag över en bild på en morotsomelett och fick ett sånt där extremt sug att trolla fram ett eget recept på detta då jag tyckte det både lätt gott, mättande och näringsrikt. Sagt och gjort, ett recept blev gjort och jag åt min morotsomelett med vitlöksstekt sparris, blandsallad och en perfekt mogen avokado. Jag kan rekommendera denna enkla rätt som passar så väl som en lättare lunch eller middag.
Morotsomelett
- 2 ägg
- 1 morot
- 4 skivor rökt kalkon
- 0,5 dl riven ost
- mjölk
- salt, peppar + valfri smaksättning (jag valde paprikapulver)
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor i en skål. Riv moroten grovt samt klipp kalkonskivorna i mindre bitar. Blanda ner morot, kalkon och ost i äggsmeten och häll i en stor stekpanna. Stek några minuter på varje sida till omeletten har stelnat och fått fin färg.
