Indisk kikärtscurry
Testade ett nytt recept till middag idag och det blev en vegetarisk gryta som blev riktigt god och denna kommer jag definitvt att äta fler gånger. Idag åt jag den med råris men man kan säkerligen äta både quinoa och bulgur till.
Indisk kikärtscurry (4 portioner)
1 purjolök
1 röd paprika
1 morot
2 tsk curry
matfett/olja
2 msk tomatpure
1 pkt krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
1 pkt kikärtor
salt och peppar
1 ) Strimla purjolök, skär paprika och morot i bitar och fräs sedan snabbt i matfett och curry
2 ) Häll i tomatkross, tomatpure och pressade vitlöksklyftor och låt det småputtra i några minuter
3 ) Häll i matlagningsgrädde och kikärtor och låt allt bli varmt och koka ihop
4 ) Servera med råris
Indisk kikärtscurry (4 portioner)
1 purjolök
1 röd paprika
1 morot
2 tsk curry
matfett/olja
2 msk tomatpure
1 pkt krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
1 pkt kikärtor
salt och peppar
1 ) Strimla purjolök, skär paprika och morot i bitar och fräs sedan snabbt i matfett och curry
2 ) Häll i tomatkross, tomatpure och pressade vitlöksklyftor och låt det småputtra i några minuter
3 ) Häll i matlagningsgrädde och kikärtor och låt allt bli varmt och koka ihop
4 ) Servera med råris
