kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Paulúns Granola - hasselnötter/dadlar

Publicerad 2014-12-25 12:00:00 i Inspiration,


Jag måste erkänna att jag älskar granola. Jag blandar gärna ut den med kokosflingor, frön, nötter, torkade bär och vanlig musli men jag gillar det krispiga som granolan bidrar med. Dock är de allra flesta granolasorter fullproppade med socker och konstiga tillsatser vilket jag inte är intresserad av att ge min kropp. Min favorit är därför denna granola från Paulúns som inte innehåller något tillsatt socker men som fortfarande är knaprig och god.  



Det som kanske kan skapa en del frågetecken på innehållsförteckningen är förmodligen oligofruktos som är en sorts fiber. Den har en bra effekt på tarmfloran och kan bland annat minska sötsuget då det hämmar prudktionen av hormonet grelin. I övrigt innehåller den flingor av både havre och dinkel, torkad frukt, frön, nötter och olja. 

Tittar man näringsinnehållet så får man i sig över en tredje del av det rekomenderade dagliga intaget av kostfibrer!
Den innehåller 5,5g sockerarter men detta är i form av naturligt socker från frukten och är ingenting som man tillsatt produkten under produktionen. Den innehåller 10g protein, 17g fett och 38g kolhydrater och totalt sett så innehåller den 380kcal/100g. 

Jag tycker att det är en bra produkt som smakar gott och samtidigt gör gott för kroppen.
Tips: Toppa din smoothiebowl med lite granola!

 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela