kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Träning

Publicerad 2015-01-31 19:00:00 i Hälsa för mig, Träning,

Jag vet att fokus i bloggen ligger på kost och målet är att inspirera er till att våga testa nya recept, våga kritisera och våga förändra er livsstil i stort eller smått. Då träning är en väldigt stor del av min vardag och något som också kan ingå i en livsstilsförändring så tänkte jag smyga in lite träningstips här och där i bloggen, om ni tycker att det är ok!? 

Kanske är din söndag helt oplanerad, kanske är den fylld av saker att göra. Oavsett vilket alternativ du har framför dig så kanske du kan ställa klockan en timme tidigare och testa en träningsform som jag nyligen har funnit och som jag insett hur bra jag mår av? Jag pratar om simning, en träningsform som du kan utöva helt på dina egna villkor och som passar både den vältränade, den som precis kommit igång med träningen men även den som rehabilterar skador eller av andra anledningar inte kan utföra annan träning då simning är en väldigt skonsam träningsform för muskler och leder. 

Jag har de senaste veckorna testat att starta dagen (en gång i veckan) i bassängen tillsammans med både unga och gamla, motionärer så väl som tävlingssimmare. Till tonerna av lugn musik och med tända ljus längs med bassängkanten så väcker jag min kropp och följer upp med simning i högre tempo. Att efteråt sedan kunna sitta några minuter i bastun, ta en lång dusch och smörja in mig med bodylotion som doftar fantastiskt. Efter detta få åka hem, göra i ordning sin favoritfrukost och sedan krypa upp i soffan med en stor kopp kaffe och känna att man både klarat av träning, är härligt mör i kroppen och lugn i sinnet gör mig verkligen gott. Jag skall försöka att ge min kropp och sinne detta uppvaknande minst en gång i veckan framöver.   

Är det någon annan som gillar att starta dagen i simbassängen? Eller har ni något annat förslag på någon härlig morgonrutin osm gör gott både kropp och sinne?

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela