Fröknäcke - recept

3 dl frön (t.ex en blandning linfrön, pumpakärnor, solroskärnor - ta vad som finns hemma!)
1,5-2 dl mjöl (majsmjöl, kokosmjöl, grahamsmjöl, mandelmjöl etc)
1 dl havregryn
0,5 dl olja (rapsolja, majsolja, olivolja, kokosolja etc)
2 dl kokande vatten
Flingsalt eller honung att ha ovanpå som smaksättning
Gör så här:
Blanda alla tora ingredienser i en skål och rör sedan ner olja och kokande vatten. Läg ett bakplåtspapper på en plåt, häll ut degen på plåten och lägg ett nytt bakplåtspapper. Använd sedan en kavel eller händerna och tryck ut degen ut med hela plåten så att den blir jämn. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med salt om du vill ha det som "matknäckebröd" eller med flytande honung om du vill ha det som "dessertkex".
Grädda dem mitt i ugnen på 150grader i 50 min (ev lite längre) eller till det blivit krispigt. Ta ut och bryt dem i bitar och förvara i en tät försluten burk.