kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Glutenfri matpaj

Publicerad 2014-12-06 16:00:00 i Recept,


Att laga mat som räcker till matlådor är perfekt när man bara lagar till sig själv och i veckan blev det en spontanvariant på kycklingpaj då jag rensade både kyl, frys och skafferier och resultatet blev väldigt lyckat så därför vill jag dela med mig av receptet!
Pajdegen är glutenfri och äggstanningen är laktosfri. Vill man göra den helt mjölkfri kan man byta ut den laktosfria mjökken mot någon vegetabilisk mjölk så som sojamjölk eller havedryck vilket borde fungera lika bra :)
 
Pajdeg

3dl mandelmjöl
05,dl sesamfrön
1msk fiberhusk
1tsk salt
40g smör
1 ägg

Blanda mjöl och sesamfrön (kan mixas om man vill ha den helt slät) och rör sedan ner resterande ingredienser. Knåda till en deg och tryck ut i en pajform. Har man tid kan man låta degen vila 30min efter att man tryckt ut den i pajformen men annars går det lika bra att förgrädda pajskalet direkt - 8min på 175grader. 

Jag lade sedan i grillad kyckling och paprika som jag stekte lite grann innan jag hällde i en äggstanning på 3 ägg, 3dl mjölk, lite riven ost och salt och peppar. Detta gräddas sedan på 200grader i ca 40min eller till pajen fått en fin färg. Vad man väljer att ha i kan man självklart variera efter smak, tycke eller vad som finns hemma :)
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela