Glutenfri matpaj

Att laga mat som räcker till matlådor är perfekt när man bara lagar till sig själv och i veckan blev det en spontanvariant på kycklingpaj då jag rensade både kyl, frys och skafferier och resultatet blev väldigt lyckat så därför vill jag dela med mig av receptet!
Pajdegen är glutenfri och äggstanningen är laktosfri. Vill man göra den helt mjölkfri kan man byta ut den laktosfria mjökken mot någon vegetabilisk mjölk så som sojamjölk eller havedryck vilket borde fungera lika bra :)
Pajdeg
3dl mandelmjöl
3dl mandelmjöl
05,dl sesamfrön
1msk fiberhusk
1tsk salt
40g smör
1msk fiberhusk
1tsk salt
40g smör
1 ägg
Blanda mjöl och sesamfrön (kan mixas om man vill ha den helt slät) och rör sedan ner resterande ingredienser. Knåda till en deg och tryck ut i en pajform. Har man tid kan man låta degen vila 30min efter att man tryckt ut den i pajformen men annars går det lika bra att förgrädda pajskalet direkt - 8min på 175grader.
Jag lade sedan i grillad kyckling och paprika som jag stekte lite grann innan jag hällde i en äggstanning på 3 ägg, 3dl mjölk, lite riven ost och salt och peppar. Detta gräddas sedan på 200grader i ca 40min eller till pajen fått en fin färg. Vad man väljer att ha i kan man självklart variera efter smak, tycke eller vad som finns hemma :)
Blanda mjöl och sesamfrön (kan mixas om man vill ha den helt slät) och rör sedan ner resterande ingredienser. Knåda till en deg och tryck ut i en pajform. Har man tid kan man låta degen vila 30min efter att man tryckt ut den i pajformen men annars går det lika bra att förgrädda pajskalet direkt - 8min på 175grader.
Jag lade sedan i grillad kyckling och paprika som jag stekte lite grann innan jag hällde i en äggstanning på 3 ägg, 3dl mjölk, lite riven ost och salt och peppar. Detta gräddas sedan på 200grader i ca 40min eller till pajen fått en fin färg. Vad man väljer att ha i kan man självklart variera efter smak, tycke eller vad som finns hemma :)

