Böntortillas - vegetariskt middagstips

Bönor & linser är något som jag fått upp ögonen för ganska så nyligen och då det är både gott och näringsrikt är det något som jag skall lägga in i mina måltider lite oftare framöver. Både bönor och linser innehåller mycket protein och är ett bra alternativ om man vill äta mer vegetariskt. Dessa fantastiskt goda böntortillas fick jag inspiration till av några vänner som tipsade om en god och snabblagad middag!
Recept för 2 portioner
- 4 tortillabröd
- 1 burk bönor (min favorit är svarta bönor)
- 1 liten burk osockrad majs
- 2 klyftor vitlök
- salt, peppar, paprikapulver
- salsa
- riven ost
Mixa bönor och majs grovt med en stavmixer (det skall fortfarande finnas lite bitar kvar). Pressa ner vitlök i bönblandningen och krydda sedan med salt, peppar och paprika. Bred salsa över ett tortillabröd, lägg bönröra på halva brödet och strö över riven ost. Vik ihop brödet så det blir en "halvcirkel" och stek sedan i en torr stekpanna. Gör likadant med de resterande tre tortillabröden och servera sedan med en god sallad!
