Bananbrödsmuffins
Den senaste veckan snöade jag in fullständigt på bananbröd toppat med tahini eller jordnötssmör. När bananbrödet tog slut så blev jag sugen på att skapa en ny form, gjorde om mitt recept lite och testade att göra brödet i muffinsform i stället. Om det blev bra? Oh ja, resultatet blev både bra, gott, smidigt och väldigt söta små muffins!
Till 9 muffins använde jag följande:
1 dl qinouamjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 mosad banan
1 äggvita
1 tsk agavesirap (kan uteslutas)
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk smält kokosolja
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner kokosolja, äggvita, banan och ev agavesirap. Rör ihop allt till en slät smet (jag använder min fantastiska matberedare, hur kunde jag klara mig utan den tidigare?) och häll över i muffinsformarna. Jag använder mig av relativt små silikonformar då man undviker att de fastnar och jag tycker att de blir lagom stora. Fyll inte formarna mer än knappt upp till hälften och grädda sedan i ca 15 min på 175 grader.
Till 9 muffins använde jag följande:
1 dl qinouamjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 mosad banan
1 äggvita
1 tsk agavesirap (kan uteslutas)
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk smält kokosolja
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner kokosolja, äggvita, banan och ev agavesirap. Rör ihop allt till en slät smet (jag använder min fantastiska matberedare, hur kunde jag klara mig utan den tidigare?) och häll över i muffinsformarna. Jag använder mig av relativt små silikonformar då man undviker att de fastnar och jag tycker att de blir lagom stora. Fyll inte formarna mer än knappt upp till hälften och grädda sedan i ca 15 min på 175 grader.
