Buffé - perfekt när kylskåpet skall tömmas :)

Känns som jag de senaste veckorna ständigt har varit på resande fot vilket har inneburit att jag inte vill storhandla och fylla kylskåpet med mat som ändå kommer vara dåligt när jag kommer hem. Dock har jag alltid basvaror hemma och sedan kompletterar jag ofta med frukt, grönsaker och keso/kvarg/mjölk - det är fantastiskt vilka måltider man kan få ihop trots att ens första tanke är "usch vad tråkigt, jag har verkligen INGENTING hemma".
I tisdags efter träningen åt jag ett äpple på vägen hem och sedan slängde jag ihop en riktig buffétallrik med det som fanns hemma. Det blev en tallrik fylld med äggröra stekt i kokosolja, morötter, broccoli, tomat, keso, osttärningar och vitlöksstekta champinjoner. Denna tallrik innehåller kolhydratwerna från grönsaker, protein från ägg/keso/ost och fettet från kokos- och rapsolja som jag stekt i. En perfekt, lättare middag :)
Om man har mycket mat kvar i kylskåpet inför en resa så är mina bästa tips att ta vara på maten innan du åker iväg, så slipper du slänga massa mat när du kommer hem vilket gynnar både plånboken och miljön:
- Skiva upp frukt och frys in i olika burkar, perfekt att ha i smoothies eller på gröten
- Gör en stor omgång pannkakor om du har mjölk och ägg som blir dåligt, går också att frysa in och lätt att ta med som mellanmål
- Packa med dig mellanmål inför resan: Kokt ägg, fruktsallad, bröd (om du inte vill frysa in det)
I tisdags efter träningen åt jag ett äpple på vägen hem och sedan slängde jag ihop en riktig buffétallrik med det som fanns hemma. Det blev en tallrik fylld med äggröra stekt i kokosolja, morötter, broccoli, tomat, keso, osttärningar och vitlöksstekta champinjoner. Denna tallrik innehåller kolhydratwerna från grönsaker, protein från ägg/keso/ost och fettet från kokos- och rapsolja som jag stekt i. En perfekt, lättare middag :)
Om man har mycket mat kvar i kylskåpet inför en resa så är mina bästa tips att ta vara på maten innan du åker iväg, så slipper du slänga massa mat när du kommer hem vilket gynnar både plånboken och miljön:
- Skiva upp frukt och frys in i olika burkar, perfekt att ha i smoothies eller på gröten
- Gör en stor omgång pannkakor om du har mjölk och ägg som blir dåligt, går också att frysa in och lätt att ta med som mellanmål
- Packa med dig mellanmål inför resan: Kokt ägg, fruktsallad, bröd (om du inte vill frysa in det)