Chiasylt
Detta är något som jag tänkt göra under flera veckor men alltid skjutit undan tanken med ursäkten som att det tar säkert lång tid, inte riktigt vetat vad jag skall ha den till och bara allmänt undvikit att göra den. Men så här om dagen stod det bananpannkaksvåfflor på matsedeln och då ville jag ha sylt till vilket gjorde att jag tog mig i kragen och kokade ihop en omgång chiasylt. Nu i efterhand vill jag bara säga - vilken tur att jag gjorde det! Fantastiskt lätt att göra, otroligt gott och användningsområdena är hur många som helst = lycklig tjej här!
Det superenkla receptet som jag kokade ihop
2 dl hallon
2 msk vatten
2 msk chiafrön
2 tsk pysiliumfrön
2 krm vaniljpulver
agavesirap eller annan sötning
Koka upp hallon och vatten och mosa hallonen så inga stora bitar finns kvar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt frön, vanilj och sötning. Just vanilj och sötning kan man smaka av hur mycket smak och sötma man vill ha eller om man kanske vill smaksätta med något annat än vanilj. Häll över sylten i en burk och förvara i kylen. Ett tips är att låta den stå i kylen några timmar före den serveras då chiafröna sväller och det blir en mer "syltliknande" konsistens.
Chiasylt & egenblandad vaniljkvarg på en bananpannkaksvåffla är höjden av lycka!
Det superenkla receptet som jag kokade ihop
2 dl hallon
2 msk vatten
2 msk chiafrön
2 tsk pysiliumfrön
2 krm vaniljpulver
agavesirap eller annan sötning
Koka upp hallon och vatten och mosa hallonen så inga stora bitar finns kvar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt frön, vanilj och sötning. Just vanilj och sötning kan man smaka av hur mycket smak och sötma man vill ha eller om man kanske vill smaksätta med något annat än vanilj. Häll över sylten i en burk och förvara i kylen. Ett tips är att låta den stå i kylen några timmar före den serveras då chiafröna sväller och det blir en mer "syltliknande" konsistens.

Chiasylt & egenblandad vaniljkvarg på en bananpannkaksvåffla är höjden av lycka!