Morotsbröd i långpanna

Brödrecept kan man aldrig få för många av och så jag är relativt ny på det här med att baka bröd så tar jag alla chanser jag får att testa nya recept varje gång frysen behöver fyllas på med nytt bröd. Denna gången fick jag inspiration från Paleoskafferiet och resultatet blev ett gott och saftigt bröd som passar perfekt både som tillbehör till en värmande soppa eller som frukostalternativ!
Ugn: 200 grader
Antal: 16 st
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
5 msk psylliumhusk (jag använde 4 msk psylliumfrön + 1 msk fiberhusk)
0,5 dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
(2 tsk brödkrydda) - jag uteslöt detta
2 dl finrivna morötter
6 st ägg
2 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser i matberedare (eller i bunke). Vispa samman ägg och vatten i en annan bunke. Skala och riv morötterna och krama ur det mesta av vatten. Häll sedan ner äggsmeten i matberedaren och tillsätt till sist morötterna. Blanda till en kladdig deg och låt den sedan svälla i ca 5 minuter. Smörj en långpanna (mått 20x30cm) med olivolja eller kokosolja och klicka sedan ner degen i långpannan. Fördela degen jämt över långpannan och hjälp till med fingrarna för att få en slät yta. "Picka" brödet med en gaffel och grädda sedan i ca 20 minuter eller till brödet fått en fin färg och är fast.Ta ut brödet, låt det svalna något och skär sedan i så stora rutor som du önskar. Brödet kan fastna lite i långpannan och det är smidigast att få loss det med hjälp av en stekspade!
