kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Morotskaka

Publicerad 2015-03-06 15:00:11 i Allmänt,


Sugen på att bjuda på något gott till fredagsfikan i eftermiddag kanske? Då passar denna morotskaka riktigt bra då den går snabbt att göra, smakar gott och innehåller massa nyttigheter - mina tre kriterier för en lyckad maträtt eller bakverk!

Det du behöver är:

3 ägg
0,5 dl kokossocker
2 msk agavesirap
1 dl rapsolja
1dl havremjöl
1dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 tsk bakpulver
5 dl rivna morötter
1 dl hackade valnötter

Glasyr
200g philadelphiaost
0,5 dl kvarg
1 msk agavesirap
1 msk citronsaft
1 tsk vaniljpulver

Vispa ägg och kokossocker poröst och häll sedan ner agavesirapen. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och rör om ordentligt. Rör ner den torra blandingen i äggsmeten och tillsätt rivna morötter och hackade valnötter. 
Klä en liten form, ca 20x30cm, med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, på 175 grader i ca 35 minuter. Gör ett stickprov i kakan för att se så den inte är kladdig och ta sedan ut den och låt svalna på ett galler. Den är lite kladdig i konsistensen så var försiktig när du tar ur den ur formen. 
När kakan svalnat så rör ihop glasyren och bred ett jämt lager över kakan. Ställ in i kylen och låt glasyren stelna innan du skär den i bitar. Jag rekomenderar att skära kakan i relativt små bitar då den håller ihop bäst då plus att då kan man ta två kakor utan dåligt samvete, smart va ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela