Morotskaka

Sugen på att bjuda på något gott till fredagsfikan i eftermiddag kanske? Då passar denna morotskaka riktigt bra då den går snabbt att göra, smakar gott och innehåller massa nyttigheter - mina tre kriterier för en lyckad maträtt eller bakverk!
Det du behöver är:
3 ägg
0,5 dl kokossocker
2 msk agavesirap
1 dl rapsolja
1dl havremjöl
1dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 tsk bakpulver
5 dl rivna morötter
1 dl hackade valnötter
Glasyr
200g philadelphiaost
0,5 dl kvarg
1 msk agavesirap
1 msk citronsaft
1 tsk vaniljpulver
Vispa ägg och kokossocker poröst och häll sedan ner agavesirapen. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och rör om ordentligt. Rör ner den torra blandingen i äggsmeten och tillsätt rivna morötter och hackade valnötter.
Klä en liten form, ca 20x30cm, med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, på 175 grader i ca 35 minuter. Gör ett stickprov i kakan för att se så den inte är kladdig och ta sedan ut den och låt svalna på ett galler. Den är lite kladdig i konsistensen så var försiktig när du tar ur den ur formen.
När kakan svalnat så rör ihop glasyren och bred ett jämt lager över kakan. Ställ in i kylen och låt glasyren stelna innan du skär den i bitar. Jag rekomenderar att skära kakan i relativt små bitar då den håller ihop bäst då plus att då kan man ta två kakor utan dåligt samvete, smart va ;)