kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Paleoinspirerade semlor

Publicerad 2015-02-12 14:00:00 i Recept,



Nu är premiären avklarad - årets första semla är uppäten!
Jag valde att baka egna semlor där bullarna är gjorda i muffinsformar och efter paleorecept. Mandelmassan blev också min egna och grädden vispade jag upp från kokosmjölkens översta lager (ni vet den delen som är tjockare). Det händer något med mig när jag får stå i köket och pyssla och svänga ihop recept med bra och hälsosamma råvaror - jag blir liksom lycklig hela vägen in om ni förstår vad jag menar!? :)

Recept på 4 st Paleobullar kommer i alla fall här:

3 ägg
1,5 msk kokossocker
0,25 dl valfri mjölk -> jag använde mig av osötad sojamjölk
0,5 dl smält kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 msk fiberhusk

Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan den smälta kokosoljan och sojamjölken. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd där efter ner mjölblandningen i äggsmeten. Vispa samman smeten och låt den svälla i 5 minuter. Ställ ner muffinsformar i en muffinsplåt eller smörj muffinsplåten med kokosolja och fördela smeten i muffinsformarna. Smeten är ganska tjock så du kan behöva hjälpa till med fingrarna för att jämna till toppen på bullarna. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter på 175 grader.

Ta ur bullarna ur muffinsformarna och skär av ett litet lock på var och en. Gröp ur ett hål i underdelen och fyll den med mandelmassa (recept hittar ni HÄR). Vispa upp kokosgrädden med lite vaniljpulver och fördela på underdelen. Sät till sist på locket och servera semlan som den är eller toppa med lite florsocker!  


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela