Knäckebröd med chiafrön

1 ¾ dl bovetemjöl
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl kokhett vatten
Flingsalt (till garnering)
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl kokhett vatten
Flingsalt (till garnering)
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan olja och vatten. Rör ihop allt till en geleaktig smet.
Häll upp smeten på en bakplåtsklädd plåt, lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut så det blir tunnt och jämnt. Ta bort det övre bakplåtspappret och garnera med flingsalt (valfritt).
Sätt in i ugnen i 15 min och ta sedan ut plåten och skär ett rutmönster med så stora rutor knäckebröd som du önskar. Sätt in plåten i ugnen och grädda i ytterliggare 45-60min till de blivit hårda. Låt sedan svalna och bryt därefter bitar som du förvarar i en tätt försluten burk.
Häll upp smeten på en bakplåtsklädd plåt, lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut så det blir tunnt och jämnt. Ta bort det övre bakplåtspappret och garnera med flingsalt (valfritt).
Sätt in i ugnen i 15 min och ta sedan ut plåten och skär ett rutmönster med så stora rutor knäckebröd som du önskar. Sätt in plåten i ugnen och grädda i ytterliggare 45-60min till de blivit hårda. Låt sedan svalna och bryt därefter bitar som du förvarar i en tätt försluten burk.