kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Knäckebröd med chiafrön

Publicerad 2015-01-26 15:47:57 i Recept,

 
Något som jag tycker väldigt mycket om är knäckebröd och för att alltid ha det hemma så bakar jag gärna eget, vilket jag tycker är både godare och i många fall även nyttigare då man har full koll på vad man stoppar ner i dem. Jag har ju tidigare tipsat om ett supergott fröknäcke och tänkte att jag skall ge er ytterliggare ett. Det här fröknäcket innehåller ännu mer godsaker och blir lite tjockare och "matigare" vilket jag tycker passar perfekt till exempelvis frukost eller mellanmål!

1 ¾ dl bovetemjöl 
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl kokhett vatten
Flingsalt (till garnering)
 
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan olja och vatten. Rör ihop allt till en geleaktig smet. 
Häll upp smeten på en bakplåtsklädd plåt, lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut så det blir tunnt och jämnt. Ta bort det övre bakplåtspappret och garnera med flingsalt (valfritt).
Sätt in i ugnen i 15 min och ta sedan ut plåten och skär ett rutmönster med så stora rutor knäckebröd som du önskar. Sätt in plåten i ugnen och grädda i ytterliggare 45-60min till de blivit hårda. Låt sedan svalna och bryt därefter bitar som du förvarar i en tätt försluten burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela