Recept - Morotsscones

För att göra helgfrukosten lite lyxigare så gör jag gärna scones. Jag äter sällan mjukt bröd och jag minns inte ens när jag senast köpte det i butik då jag tycker att många bröd innehåller väldigt mycket onödiga ingredienser som man klarar sig lika bra utan!
Men härliga, glutenfria, scones i olika varianter tycker jag däremot riktigt mycket om och till gårdagens söndagsfrukost så blev det morotsscones som jag fick inspiration till härifrån. Dessa toppade jag sedan med rökt kalkon, ost och fikonmarmelad men nästa gång får det nog bli med avokado och örtsalt istället - också en drömkombination i mina ögon!
2 ägg
1 dl riven morot
½ dl mandelmjöl
½ dl bovetemjöl (går lika bra med bovete-, ris-, eller annat mjöl.)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Blanda mandelmjöl, sojamjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke för sig. Vispa ihop äggen och blanda sedan ihop de med de torra ingredienserna och riven morot. Blanda ordentligt och låt smeten vila i ca 10 minuter så att fiberhusken hinner binda vätskan. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten i två högar. Smeten är väldigt kladdig men det ska den vara så tillsätt inte mer mjöl utan försök att forma två högar. Om du vill kan du toppa med sesamfrön eller pumpakärnor och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter.