Laktosfritt bananbröd - nytt och ännu bättre recept!

Om ni har Icakort så har ni förmodligen bläddrat igenom nya numret av Buffé, om inte så gör det, tycker att det var det bästa numret på länge!
Det var där jag hittade inspiration till bananbrödet som för tillfället står på ett galler i köket och fyller hela lägenheten med en fantastisk doft. Som vanligt när jag hittar nya recept så läser jag dem noga, funderar över vilka råvaror jag vill byta ut och sedan sätter jag igång och börjar experimentera i köket. Resultatet av detta blev den här gången ett gott och saftigt bananbröd som fungerar lika bra till fikastunden som med en skiva ost på till frukost. Jag gjorde mitt bröd laktosfritt och det är väldigt enkelt att göra glutenfritt också då det bara är att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn!
2 dl havregryn
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk havssalt
2 mosade bananer
3 dl laktosfri filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner de mosade bananerna och filmjölken och blanda väl. Det blir en ganska tjock smet så se till att allt mjöl blandats in ordentligt. Smörj en brödform med kokosolja, häll ner smeten och fördela den jämnt i formen. Grädda på 200grader i ca 50 minuter.
Det var där jag hittade inspiration till bananbrödet som för tillfället står på ett galler i köket och fyller hela lägenheten med en fantastisk doft. Som vanligt när jag hittar nya recept så läser jag dem noga, funderar över vilka råvaror jag vill byta ut och sedan sätter jag igång och börjar experimentera i köket. Resultatet av detta blev den här gången ett gott och saftigt bananbröd som fungerar lika bra till fikastunden som med en skiva ost på till frukost. Jag gjorde mitt bröd laktosfritt och det är väldigt enkelt att göra glutenfritt också då det bara är att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn!
2 dl havregryn
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk havssalt
2 mosade bananer
3 dl laktosfri filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner de mosade bananerna och filmjölken och blanda väl. Det blir en ganska tjock smet så se till att allt mjöl blandats in ordentligt. Smörj en brödform med kokosolja, häll ner smeten och fördela den jämnt i formen. Grädda på 200grader i ca 50 minuter.