kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

Laktosfritt bananbröd - nytt och ännu bättre recept!

Publicerad 2015-03-05 10:00:00 i Recept,

 
Om ni har Icakort så har ni förmodligen bläddrat igenom nya numret av Buffé, om inte så gör det, tycker att det var det bästa numret på länge!

Det var där jag hittade inspiration till bananbrödet som för tillfället står på ett galler i köket och fyller hela lägenheten med en fantastisk doft. Som vanligt när jag hittar nya recept så läser jag dem noga, funderar över vilka råvaror jag vill byta ut och sedan sätter jag igång och börjar experimentera i köket. Resultatet av detta blev den här gången ett gott och saftigt bananbröd som fungerar lika bra till fikastunden som med en skiva ost på till frukost. Jag gjorde mitt bröd laktosfritt och det är väldigt enkelt att göra glutenfritt också då det bara är att byta ut havregrynen mot glutenfria havregryn! 

2 dl havregryn 
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter 
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk havssalt
2 mosade bananer
3 dl laktosfri filmjölk

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner de mosade bananerna och filmjölken och blanda väl. Det blir en ganska tjock smet så se till att allt mjöl blandats in ordentligt. Smörj en brödform med kokosolja, häll ner smeten och fördela den jämnt i formen. Grädda på 200grader i ca 50 minuter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela