kostifokus.blogg.se

Jag heter Andréa Jacobsson, studerar näringslära och fysiologi samtidigt som jag är elitidrottare. Hälsa är ett av mina största intressen och min ingång till hälsa kom via kosten och träning. Att få uppleva vilken förändring kosten kan göra är häftigt och något jag vill dela med mig av så därför känns det extra roligt att just du har hittat hit och vill veta mer!

No bake bounty bars

Publicerad 2015-03-07 15:00:00 i Recept,

 
Choklad, choklad och åter igen choklad - det är utan tvekan mitt favoritgodis. Dock är det gott att bryta av chokladsmaken med annat i mellan åt och drömmen är när man kan kombinera choklad med någon annan god smak. Det var det där sistnämnda som gjorde att jag ville testa på att göra egna bountybars, med smak av kokos och med en härlig caramelfyllning. Receptet hittade jag här och just kombinationen av karamel och kokos kanske gör att man kan kalla det för en kombination mellan mars och bounty :) 

Mitt betyg av dessa små godbitar är att det var goda, dock ganska söta och jag tror att jag kommer få spara dem till dagar då sötsuget är enormt eller om man skall bjuda hem en riktig godisråtta på fika!

Bountyplatta
2 dl naturella cashewnötter
2 dl mandlar
1 dl riven kokos
3 msk honung/agave
1 msk vatten

Karamellfyllning
2 dl dadlar
2 dl vatten
0,5 msk citron
0,25 dl agavesirap
1 msk kokosolja

Mörk choklad

Börja med att lägga dadlarna i blöt i vatten+citron och låt dem ligga där i mellan 1-2 timmar!

Mixa cashewnötter och mandlar till ett mjöl i matberedaren och häll över nötmjölet i en skål. Tillsätt honung, vatten och kokos och rör till en kladdig smet. Forma små plattor av bountysmeten och lägg på en tallrik som du ställer in i frysen medan du gör karamellfyllningen.
Kör dadlar, agavesirap och kokosolja i matberedaren och tillsätt lite av citronvattnet i taget (jag behövde bara tillsätta max 2 msk) till du får en bra, krämig konsisten. Ta ut bountyplattorna ur frysen, klicka på lite karamellfyllning på varje bit och ställ in i frysen i 20-30 minuter så de får stelna.
Smält mörk choklad i vattenbad, ta ut bountybarsen ur frysen och täck dem med mörk choklad. Ställ återigen in dem i frysen och förvara dem där till det är dags att servera! 


så här såg de ut innan de täcktes av choklad

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela