Het köttfärssoppa
God kväll!
Även om det är ordentligt med vårkänslor i luften den här veckan då både snön smälter, fåglarna kvittrar och solen värmer så är det trots allt fortfarande ganska mörkt och kallt på kvällarna. Därför tycker jag fortfarande att det är mysigt att ställa fram en stor tallrik rykande soppa på middagsbordet som värmer hela vägen in.
Ett nytt recept som jag testade här om dagen och som gav några matlådor, därav att det även blev kvällens middag, är ett recept jag hittade här och som jag verkligen kan rekomendera. Gott, enkelt och snabblagat är de tre orden som får representera denna heta köttfärssoppa som har gjort ett ordentligt avtryck i min receptbok!
4-500g valfri köttfärs
Även om det är ordentligt med vårkänslor i luften den här veckan då både snön smälter, fåglarna kvittrar och solen värmer så är det trots allt fortfarande ganska mörkt och kallt på kvällarna. Därför tycker jag fortfarande att det är mysigt att ställa fram en stor tallrik rykande soppa på middagsbordet som värmer hela vägen in.
Ett nytt recept som jag testade här om dagen och som gav några matlådor, därav att det även blev kvällens middag, är ett recept jag hittade här och som jag verkligen kan rekomendera. Gott, enkelt och snabblagat är de tre orden som får representera denna heta köttfärssoppa som har gjort ett ordentligt avtryck i min receptbok!
4-500g valfri köttfärs
125g bacon
1st gul lök
2st morötter
1st gul lök
2st morötter
700g finkrossade tomater med chilismak
5dl kokosmjölk
5dl kokosmjölk
3st vitlöksklyftor
3tsk paprikapulver
1tsk spiskummin
1tsk örtsalt
1krm svartpeppar
1krm cayennepeppar
1msk torkad basilika/1näve färsk
1msk torkad basilika/1näve färsk
Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt och fräs sedan lök och morot tillsammans i en stor gryta. Klipp ner bacon och lägg i köttfärsen och låt allt steka tillsammans till färsen är färdiglagad. Om du inte har någon stor gryta kan du steka färs och bacon separat och sedan blanda ihop allt i grytan du vill göra soppan i. Tillsätt de krossade tomaterna och kokosoljan och rör om. Blanda ner alla kryddor och låt soppan koka upp. Låt den småputtra under lock i ca 5min och ät den sedan tillsammans med en bit bröd. Det här brödet hade jag till min soppa i söndags och det var verkligen en fullträff!