Äpple- och kanelmuffins

Idag blev jag inspirerad av ett favoritrecept som jag hittade och passade på att slänga ihop en omgång äpple- och kanelmuffins till förmiddagsfikan. Resultatet blev över förväntan då de var väldigt saftiga, smakade gott av både äpple och kanel och de var dessutom supersmidiga att röra ihop. De är naturligt fria från både gluten och laktos vilket är väldigt praktiskt. Recpetet nedan räckte till 7st muffins men det kan säkert dubbleras utan problem!
3 dl hackat äpple
3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 ägg
2 msk kokosolja
0,25 msk bikarbonat
1 msk kanel
0,25 dl agavesirap (knappt)
0,5 dl äppelmos (jag använde detta)
Blanda alla ingredienser, förutom äpple, i en bakbunke. Hacka äpple och rör sedan ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen, på 175 grader, i ca 25 minuter.
Jag är så sugen på att testa dessa godingar med jordnötsmör, banan och choklad också - det får bli nästa omgång helt enkelt :)