Paj med indiska smaker

Här kommer ett tips på en lite annorlunda köttfärspaj då den egentligen grundas i en köttfärsröra som kan serveras med ris eller bröd. Jag tänkte dock att varför inte använda den till något som jag älskar, nämligen matpajer!
Detta är en rätt som kan förberedas redan på förmiddagen och sedan snabbt lagas klart på 20 min på kvällen, något som jag gjorde i fredags då jag visste att jag både skulle ha ont om tid och vara hungrig som en varg efter träningen :)
Pajdegen är grundreceptet på Glutenfri matpaj (klicka på länken för att komma till receptet) och köttfärsröran görs på följande sätt:
500 g blandfärs/nötfärs/lammfärs/kycklingfärs
0,5 st purjolök, grovstrimlad
3 vitlöksklyftor, finhackade
100 g torkade aprikoser, grovhackade
1 msk curry
1 krm malen kardemumma
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
+ riven ost
Hetta upp en stekpana med lite olja och fräs purjolök och vitlök. Lägg sedan ner köttfärs och krydda med curry och kardemumma. Fräs till färsen är genomlagad, tillsätt sedan kokosmjölk och linser och låt det koka upp. Koka på låg värme i ca 10 minuter (rör om då och då) eller till linserna blivit mjuka.
- Pajskalet skall förgräddas i 10 minuter på 175 grader
- Höj värmen på ugnen, lägg ner köttfärsröran i pajskalet och dtrö över riven ost. Grädda sedan i ca 10 minuter!
